Martisoare Mareste

Martisor cu "Pasari"

008

Produs nou

Martisor cu "Pasari" ce semnifica libertatea, aspiratia catre cele inalte, perfectiune.

Mai multe detalii

Produsul se realizeaza la comanda, pentru minim 1000buc

4,50Lei fara TVA

Informatii

La prima vedere pare o floare tricolora, insa de fapt este un motiv simetric format din pasari.

Exista o multitudine de semnificatii ale motivului pasarii in toate culturile indoeuropene. Este un simbol arheipal al elevatiei, al aspiratiei catre cele inalte, spre perfectiune si libertate. 

Pasarile mitice ale diferitelor popoare (Phoenix, Garuda, Rokh, Maiastra, Jar-Ptica etc) intruchipeaza un principiu solar si al regenerarii vesnice a vietii. Una din functiile lor este aceea de a fi agenti de legatura dintre Pamant si Cer, dintre Lumea de aici si cea de dincolo.

In mitologia romaneasca pasarea maiastra poarta eroul din taramurile subpamantene spre lumea noastra.

Pasarea semnifica bucurie si fericire.

Brancusi si multi alti artisti folosesc pasarea pentru a ilustra zborul si libertatea.

Pasarile mai pot simboliza spiritul si inteligenta, deoarece, asa cum spune Rig-Veda, "Inteligenta (manas) este cea mai rapida dintre pasari".

Zeita-Pasare sau emblema ei pare sa fie cea mai veche divinitate a naturii datand din Paleoliticul superior (Marija Gimbutas). 

Functiile oraculare ale pasarii si-au gasit reflectarea in practica ornitomantiei- descifrarii viitorului dupa strigatele si dupa zborul pasarilor. In folclorul romanesc strigatul cucului iti arata cat mai ai de trait, iar daca ai bani in buzunar prima data cand il auzi in an, inseamna ca vei avea bani tot anul. Cantecul lui e urare de spor si belsug.

Martisoarele sunt fixate pe un carton suport decorat cu motive traditionale si tiparit cu explicatia motivelor traditionale folosite. Astfel persoanele care le vor primi pot sa le aprecieze la adevarata lor valoare.

Daca va doriti sa oferiti un martisor executat manual atunci ar trebui sa stiti ca fiecare este unic. Apar mici diferente care dau farmec produsului si ii asigura pe cei dragi ca intr-adevar le oferiti un produs realizat manual si nu unul produs industrial perfect.

Martisoarele exista in stoc, insa ambalarea se face dupa dorinta clientului. In varianta standard prezentata sau cu logo-ul firmei pe cartonul suport (pentru minim 50buc).